Roulette – gammelt spill med nye muligheter

RouletteRoulette er et gammelt spill som har fått en virkelig ny oppsving etter at internett tok over spillarenaen for fullt. I dag kan du spille roulette online på en rekke nettsteder, men utgangspunktet for spillet er fortsatt det samme som alltid: Du spiller ved å satse på et tall eller en tallkombinasjon på et hjul, og du vinner dersom kulen faller ned akkurat der du har satset pengene dine.

Roulette anses hovedsakelig som et sjansespill, men noen mener også at det er mulig å heve vinnersjansene ved å studere statistisk sannsynlighet og bli god til å satse basert på kunnskap. Kanskje har begge synspunkter noe for seg?

Roulette-systemer

Det finnes ulike former for roulettesystemer som man kan lære seg, og det sies at dette skal øke sjansene for å stikke av med gevinstpotten. Et av disse systemene er Martingale-systemet, som oppsto i Frankrike på 1800-tallet. Dette systemet handler om at man hele tiden dobler innsatsen dersom man taper, og målet er å vinne tilbake alt man har satset. Et annet system kalles D’alembert-systemet, som er beregnet ut fra matematisk sannsynlighet.

Gevinst på 0

Høyeste gevinst i roulett utbetales dersom kulen lander på 0. I amerikansk roulette er det enda et felt som er merket 00. I begge disse feltene får man en gevinst på 35 ganger innsatsen, men sannsynligheten er ikke høyere enn 35 (eller 36) til 1. Med litt erfaring og kanskje også en smule flaks, er det likevel aldri umulig å vinne stort i roulette.

Spill roulette på nett

I dag finner du også den samme muligheten på nett som du finner i fysiske kasinoer rundt omkring i verden. Det betyr at du kan lære deg en rekke strategier ved å logge deg på en PC og teste ut roulettesystemene. Og målet er hele tiden at du skal slå «huset», altså selve roulettebordet. Klarer du det, vinner du også!